La Selva: Ruta Puig i Ferreter

Puig i Ferreter és un dels literats més emblemàtics de la Selva del Camp. Nascut el 1882, va viure un dels períodes més dinàmics de la història política d’Espanya, marcada per incisos republicans i sentenciada per una guerra civil. Els seus inicis van estar marcats pel teatre, amb obres que tots coneixem com Aigües encantades (1907) o la Dama enamorada (1908).

Tanmateix, les seves obres teatrals alternaven els grans èxits amb els grans fracassos i aixó va fer que es concentrés en el món de la novel·la. L’imaginari de Puig no és el d’un escriptor que somia en llocs recòndits i que mai no ha trepitjat, sinó que és l’imaginari  d’un literat que repassa meticulosament tot alló que ha viscut. Aquest fet implica que quan parlem de la Selva del Camp estiguem referint-nos a l’esceneri de moltes obres d’aquest autor. La farsa i la quimera (1936) o el Cercle màgic (1929) en són dos grans exemples de la facilitat que tenia Puig i Ferreter per fer reviure la Selva, paisatge de la seva infantesa, en la seva obra. El retrat no sempre és amable, ja que Puig és dur i crític. A la farsa i la quimera parla dels moixerins, topònim fictici que usa per referir-se als selvatans, i en fa un retrat que no ens deixa indiferents.

La Selva: Ruta Puig i Ferreter neix amb la voluntat d’acostar aquest autor i el seu escenari als moixerins, o no, de nova fornada. Recordar, a través de diferents fragments de les seves obres, la Moixera literària esbossada a principis del XX que ens transporta a la Selva del Camp històrica, arrelada a les tradicions i al pes del costum.

Les pàgines de Puig i Ferreter ens permeten acostar-nos a la Selva d’inicis del segle XX; aquest és un dels objectius d’aquesta ruta, acompanyat de la descoberta del propi autor. A través d’una visita pels diferents punts del casc antic de la Selva, anirem fent un recorregut per la vida i obra d’aquest autor selvatà i que va trobar el seu final al París de l’exili. Un passeig d’una hora trenta de durada amb una copa de vi al final, ens permetrà descobrir la Moixera de Puig i Ferreter.

Retrat

Sessions programades: 

(L’activitat és durà a terme cada últim diumenge de mes a les 12.00 al Castell de la Selva).

-29 de setembre a les 12.00 h. Punt de trobada el Castell.

-27 d’octubre a les 12.00 h. Punt de trobada el Castell.

El cost és de 3€ per participant. És necesari fer reserva. 

caminsdelletres@gmail.com

Organitza l’Escola de Lletres de Tarragona amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de la Selva del Camp.

-Imatge de la Ruta.

-Video de la Ruta.

ruta puig ferreter 3 casa creixer

Quelcom per afegir?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s